Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

De specialistische geestelijke gezondheidszorg (GGZ) is gericht op het behandelen van ernstige of complexe mentale gezondheidsproblemen die niet adequaat kunnen worden behandeld in de basis-GGZ. Deze vorm van zorg is bedoeld voor mensen met ernstige of chronische mentale gezondheidsproblemen die intensieve behandeling nodig hebben.

De specialistische GGZ kan ook worden aangeboden aan mensen die lijden aan meerdere mentale gezondheidsproblemen tegelijk of aan mensen die niet goed reageren op behandelingen in de basis-GGZ.

Het is belangrijk om te onthouden dat de behandelingen in de specialistische GGZ vaak intensiever zijn en langer duren dan behandelingen in de basis-GGZ. Ze kunnen ook meer specialistische kennis en expertise vereisen.

Twijfel je over je klachten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om ze te bespreken. Of bespreek ze met je huisarts en vraag indien van toepassing om een doorverwijzing naar BrainArts. BrainArts behandelt alleen de basis GGZ, maar wij kunnen wel doorverwijzen naar de specialistische GGZ op basis van een intake met diagnose. Vallen je klachten onder de basis GGZ dan kan je altijd bij ons terecht. 

Dit artikel beantwoordt tevens de volgende vragen: Wat valt onder de specialistische GGZ? Wat is het verschil tussen basis en specialistische GGZ? Welke klachten vallen onder Basis GGZ?

Tags

Reacties plaatsen uitgezet