Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Een psychische aandoening is een mentale gezondheidsstoornis die gepaard gaat met klachten zoals verstoorde gedachten, emoties, gedrag en sociale interacties. Deze aandoeningen kunnen invloed hebben op hoe een persoon zich voelt, denkt en zich gedraagt en kunnen leiden tot problemen in het dagelijks leven, zoals problemen met het werk, de relaties met anderen of het functioneren op school.

Er zijn honderden verschillende psychische aandoeningen, waaronder stemmingsstoornissen, angststoornissen, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, aandachtstekortstoornis (ADHD) en schizofrenie. Sommige van deze aandoeningen komen vaker voor dan andere en kunnen variëren in ernst van mild tot ernstig.

Het is belangrijk om te onthouden dat psychische aandoeningen niet hetzelfde zijn als persoonlijkheidskenmerken of individuele verschillen en dat ze ook niet hetzelfde zijn als normale emotionele reacties op stressvolle of moeilijke omstandigheden. Psychische aandoeningen zijn medische aandoeningen die behandeling vereisen van een gekwalificeerde mentale gezondheidsprofessional.

Tags

Reacties plaatsen uitgezet