Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Bij een traumatische gebeurtenis kan er een stressreactie optreden in de hersenen, wat kan leiden tot fysieke en mentale reacties. Tijdens een stressreactie worden stresshormonen aangemaakt, zoals adrenaline en cortisol, wat kan leiden tot veranderingen in de bloedstroom en activiteit in bepaalde delen van de hersenen.

Een trauma kan ook leiden tot veranderingen in de structuur en werking van bepaalde delen van de hersenen. Bijvoorbeeld, onderzoek heeft aangetoond dat mensen met een trauma vaak veranderingen hebben in de hippocampus, een gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het maken van nieuwe herinneringen. Veranderingen in de hippocampus kunnen leiden tot concentratieproblemen, geheugenproblemen en moeite met het verwerken van emoties.

Het is belangrijk om te onthouden dat de hersenen tijdens en na een traumatische gebeurtenis kunnen veranderen, maar dat de hersenen ook plasticiteit hebben en in staat zijn om te herstellen en te veranderen. Het zoeken van professionele hulp na een traumatische gebeurtenis kan helpen om de hersenen te ondersteunen bij het aanpassen aan de veranderingen en het herstellen van functioneren.

Bij BrainArts hebben we veel ervaring met het genezen van cliënten die getraumatiseerd zijn. We zetten daarvoor EMDR in en SSP. Neem vrijblijvend contact met ons op als je onze hulp nodig hebt.

Tags

Reacties plaatsen uitgezet