Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een mentale aandoening die kan optreden na een traumatische gebeurtenis. Het is een manier waarop het lichaam en de geest reageren op een ingrijpende ervaring.

Mensen met PTSS kunnen last hebben van herbelevingen van het traumatische gebeuren, zoals flashbacks of nachtmerries. Ze kunnen ook moeite hebben om zich te concentreren, snel geïrriteerd raken of een gevoel van emotionele afstand hebben. Ook kan er sprake zijn van een verminderd belangstelling voor activiteiten die vroeger plezierig waren, een verminderd gevoel van toekomstperspectief en een gevoel van emotionele instabiliteit.

PTSS is dus een gevolg van een trauma, maar het is zelf geen trauma. Het is een mentale aandoening die kan optreden na een trauma en kan behandeld worden met professionele hulp, zoals cognitieve gedragstherapie of medicatie. Het is belangrijk om professionele hulp te zoeken als je denkt dat je PTSS hebt of als je last hebt van klachten die lange tijd aanhouden na een traumatische gebeurtenis.

Bij BrainArts hebben we veel ervaring met het genezen van cliënten die getraumatiseerd zijn. We zetten daarvoor EMDR in en SSP. Neem vrijblijvend contact met ons op als je onze hulp nodig hebt. 

Tags

Reacties plaatsen uitgezet