Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Wat is het SSP/ Safe and Sound protocol?

Het Safe and Sound Protocol (SSP) is een therapieprogramma dat gericht is op het verbeteren van de verwerking van sensorische informatie en het verminderen van overgevoeligheid voor bepaalde stimuli. Het programma maakt gebruik van muziek die zo is bewerkt dat deze de neurale respons van het lichaam beïnvloedt en zo helpt om een staat van rust en veiligheid te bevorderen.

Waar is het op gebaseerd?

Het SSP is ontwikkeld door Dr. Stephen Porges en is gebaseerd op zijn Polyvagal Theorie. Het programma is bedoeld voor mensen die kampen met angst, trauma, gedragsproblemen, sociaal-emotionele uitdagingen en andere problemen die verband houden met overprikkeling van het zenuwstelsel. Het SSP is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Hoe gaat de therapie in zijn werk?

De therapie wordt meestal gegeven over een periode van vijf dagen, waarbij de cliënt dagelijks één uur naar de aangepaste muziek luistert. Tijdens deze sessies wordt de cliënt in een rustige omgeving geplaatst en worden bepaalde lichaamshoudingen aangenomen om de effecten van de muziek te versterken. Na de sessies kan de cliënt verbeteringen ervaren in de regulatie van emoties, stress en angst.

Is het veilig?

Het Safe and Sound protocol is een niet-invasieve, veilige en effectieve therapie die kan bijdragen aan een betere levenskwaliteit voor mensen die kampen met sensorische verwerkingsproblemen en andere gerelateerde aandoeningen.

Category
Tags

Reacties plaatsen uitgezet