Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Wat is het Safe and Sound protocol?

Het Safe and Sound Protocol (SSP) is een innovatieve interventie die ontworpen is om het zenuwstelsel te reguleren en de sociale communicatie en emotionele veerkracht te verbeteren. Het is gebaseerd op de Polyvagal Theory van Dr. Stephen Porges en is ontwikkeld door Dr. Stephen W. Porges en zijn team aan de Universiteit van Illinois.

Voor wie is het ontwikkeld?

Het SSP is bedoeld voor mensen die problemen hebben met het reguleren van hun zenuwstelsel, zoals mensen met een autismespectrumstoornis, ADHD, angststoornissen, depressie en trauma. Doordat wij het bij BrainArts combineren met een uitgebreide cursus op basis van de Polyvagaal theorie helpt het al onze deelnemers om meer rust en veiligheid te ervaren.

Hoe werkt het?

Het SSP protocol werkt door middel van het afspelen van speciaal ontworpen en gefilterde  muziek die de nervus vagus activeert, een belangrijke zenuw die betrokken is bij het reguleren van de hartslag, de ademhaling en de spijsvertering. Ook stemt het het trommelvlies van het middenoor anders af waardoor we meer geluiden van veiligheid waarnemen.

Wat kost het?

Wij bieden het SSP protocol kosteloos aan als onderdeel van een reguliere behandeling, zodat de behandeling nog effectiever verloopt. En onze clienten langdurig geholpen worden. Daarnaast bieden we het samen met de cursus ook aan als een los pakket voor mensen die geen behandeling nodig hebben. Of een hulpvraag hebben die niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering. In dat geval vragen wij 250 euro voor de behandeling, begeleiding en de theorie.

Moet ik voor de SSP behandeling naar Utrecht?

Wij bieden het Safe and Sound protocol aan in onze praktijk in Utrecht. Maar we bieden het ook online aan zodat je het in heel Nederland of buiten Nederland ook kan volgen.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en we beantwoorden al je vragen. Inschrijven kan ook online door ons een bericht te sturen, wij nemen dan binnen twee werkdagen contact met je op.

 

Tags

Reacties plaatsen uitgezet