Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Wat is het Safe and Sound protocol?

Het Safe and Sound Protocol (SSP) is een trainingsprogramma voor de hersenen dat gericht is op het verbeteren van de neurologische functies. Het programma is ontwikkeld door Dr. Stephen Porges en richt zich op het verbeteren van de toestand van het autonome zenuwstelsel van de deelnemers.

Hoe werkt het precies?

Het SSP-programma maakt gebruik van muziek die is ontworpen om de functies van het autonome zenuwstelsel te stimuleren. Door middel van specifieke frequenties en patronen, helpt de muziek om de respons van het autonome zenuwstelsel op stress en andere prikkels te verbeteren.

Voor wie is het bedoeld?

De training is bedoeld voor mensen met verschillende uitdagingen op het gebied van sociaal-emotionele regulatie, taal- en communicatievaardigheden, sensorische verwerking en motorische vaardigheden. Het SSP-programma kan ook nuttig zijn voor mensen die te maken hebben met angst, PTSS en andere traumagerelateerde problemen. Daarnaast weten wij uit ervaring dat het ook werkt bij mensen zonder klachten, het zorgt dan voor meer balans en rust.

Is het gevaarlijk?

Deze neurologische training is veilig en niet-invasief. Het programma is ontworpen om op een comfortabel niveau te beginnen en geleidelijk op te bouwen tot meer intensieve niveaus, afhankelijk van de individuele behoeften van de deelnemers.

Kortom, het Safe and Sound Protocol is een effectieve manier om de hersenfuncties te verbeteren en de stressrespons te verminderen. Het programma kan mensen met verschillende uitdagingen helpen om een betere kwaliteit van leven te bereiken.

Is BrainArts gekwalificeerd?

Bij BrainArts zijn we speciaal opgeleid om het SSP protocol toe te mogen dienen. We kunnen dit afstemmen op specifieke wensen en uitdagingen. We bieden het aan als onderdeel van een behandeling of als een los pakket.

Naast het Safe and Sound protocol bieden wij ook het Focus programma aan, wat eveneens evidence based is. En wat helpt om klachten bij Autisme, ADHD en andere stoornissen te verminderen.

Wil je meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken, of lees hier verder.

Tags

Reacties plaatsen uitgezet