Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Hoe bereid je je voor op een psycholoog?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je voor te bereiden op een sessie met een psycholoog:

  1. Maak een lijst met onderwerpen die je wil bespreken. Denk aan specifieke problemen of bezorgdheden die u wilt aansnijden.
  2. Maak een lijst met vragen die je wil stellen. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat je het meeste haalt uit uw sessie.
  3. Bedenk wat je van de sessie verwacht. Heb je hulp nodig bij het oplossen van een specifiek probleem, of zoekt u meer algemene ondersteuning?
  4. Overweeg om voorbeelden te geven van wat je doormaakt. Dit kan helpen om uw psycholoog een beter begrip te geven van uw ervaringen en hoe ze u kunnen helpen.
  5. Zorg ervoor dat je je comfortabel voelt tijdens een sessie. Als je je niet op je gemak voelt, is het moeilijker om open te zijn en te praten over uw gedachten en gevoelens. Geef het aan als je niet comfortabel voelt tijdens een sessie dan kunnen we samen er wat aan doen. 
  6. Laat het weten als je bepaalde onderwerpen wilt vermijden of als je bepaalde grenzen hebt. Het is belangrijk om ons te laten weten wat wel en niet werkt voor je.

Dit artikel beantwoordt tevens de volgende vragen: Wat moet je zeggen tegen een psycholoog? Hoe begin je een gesprek met een psycholoog? Kan je een psycholoog alles vertellen? Welke vragen stel je aan een psycholoog?

Tags

Reacties plaatsen uitgezet