Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Er zijn veel verschillende mentale gezondheidsstoornissen die mensen kunnen hebben. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn de vijf meest voorkomende mentale gezondheidsstoornissen:

  1. Depressie: een stemmingsstoornis waarbij mensen lange perioden van neerslachtigheid, verlies van interesse of plezier en andere emotionele en gedragsveranderingen ervaren.
  2. Angststoornissen: aandoeningen waarbij mensen onredelijke of overdreven angsten hebben die hun leven beïnvloeden.
  3. Schizofrenie: een ernstige geestesziekte waarbij mensen wanen, hallucinaties en andere verstoorde denkprocessen ervaren.
  4. Dementie: een aandoening waarbij de hersenen achteruit gaan en het geheugen, het denken en het gedrag aangetast worden.
  5. Misbruik van drugs en alcohol: het gebruik van drugs of alcohol op een manier die schadelijk is voor de geestelijke of fysieke gezondheid.

Er zijn ook andere mentale gezondheidsstoornissen die minder voorkomend zijn, maar nog steeds ernstig kunnen zijn, zoals bipolaire stoornis, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Als je denkt dat je een stoornis hebt en hulp nodig hebt neem dan contact op met je huisarts voor een doorverwijzing naar ons. Dit kan eenvoudig via Zorgdomein zodat wij meteen al je gegevens ontvangen.

Tags

Reacties plaatsen uitgezet