Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Depressie is een ernstige emotionele aandoening die professionele behandeling vereist. Het kan moeilijk zijn om te werken als je depressief bent, omdat depressie kan leiden tot vermoeidheid, concentratieproblemen en een vermindering van het interesse in dagelijkse activiteiten.

Als je depressief bent en werken moeilijk voor je is, is het belangrijk om professioneel advies te zoeken en behandeling te zoeken als dat nodig is. Een psycholoog of psychiater kan je helpen om de oorzaken van je depressie te begrijpen en om te werken aan coping-strategieën om je emoties en gedachten beter te beheersen. Ze kunnen ook samenwerken met een arts om medicijnen te overwegen als dat nodig is.

Het is ook belangrijk om te overwegen of er aanpassingen aan je werkomgeving kunnen worden gemaakt om het werken makkelijker voor je te maken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je een aangepaste werktijd of werkbelasting hebt, of dat je extra ondersteuning krijgt van je werkgever of collega’s. Het is belangrijk om open te zijn tegenover je werkgever over je mentale gezondheid en om professioneel advies te vragen als je denkt dat dit nodig is om te kunnen blijven werken.

Wil je weten of je depressief bent? Neem dan contact op met je huisarts of met BrainArts om je depressieve gevoelens en gedachten te bespreken. Dit is beter dan een online test om te kijken of je depressief bent. Die werken vaak niet omdat ze te algemeen zijn en daarmee nietszeggend. 

Tags

Reacties plaatsen uitgezet