Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt ontdekken of je een trauma hebt. Een van de belangrijkste manieren is door te kijken naar je gedachten, gevoelens en gedrag. Als je meerdere van de symptomen ervaart die ik hiervoor hebt genoemd, kan het zijn dat je een trauma hebt opgelopen.

Je kunt ook naar het verleden kijken en nadenken over gebeurtenissen die mogelijk een trauma hebben veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld een ongeluk, een natuurramp, een oorlog, fysiek of seksueel geweld, of een andere vorm van misbruik zijn. Als je denkt dat je een trauma hebt opgelopen, kan het helpen om hierover te praten met iemand die je vertrouwt, zoals een vriend, familielid of professioneel hulpverlener.

Een andere manier om te ontdekken of je een trauma hebt, is door professioneel advies te vragen aan een psycholoog of psychotherapeut. Deze hulpverleners zijn gespecialiseerd in het herkennen en behandelen van trauma’s en kunnen je helpen om te begrijpen wat er met je gebeurt en hoe je hiermee om kunt gaan.

Bij BrainArts hebben we veel ervaring met het genezen van cliënten die getraumatiseerd zijn. We zetten daarvoor EMDR in en SSP. Neem vrijblijvend contact met ons op als je onze hulp nodig hebt. 

Tags

Reacties plaatsen uitgezet