Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

In Nederland zijn psychologen in principe vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Dit betekent dat je geen of een beperkte eigen bijdrage hoeft te betalen voor een bezoek aan een psycholoog als je een verzekering hebt waar deze zorg in het basispakket is opgenomen.

Er zijn echter een aantal uitzonderingen op deze regel. Zo zijn bepaalde vormen van psychologische zorg, zoals psychoanalyse, niet altijd volledig vergoed uit het basispakket. Ook zijn sommige psychologen niet aangesloten bij een zorgverzekeraar en zijn ze daarom niet vergoed.

Het is daarom belangrijk om te controleren of de psycholoog waar je naartoe gaat aangesloten is bij een zorgverzekeraar en of de zorg die je ontvangt vergoed wordt uit het basispakket van je verzekering. Als je niet verzekerd bent of als je psychologische zorg ontvangt die niet vergoed wordt uit het basispakket, kan het nodig zijn om de kosten voor deze zorg zelf te betalen.

Het is ook mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten die extra psychologische zorg vergoedt. Als je overweegt om een aanvullende verzekering af te sluiten, is het belangrijk om de voorwaarden en dekking van de verzekering goed te lezen om te zien welke zorg wel en niet vergoed wordt.

Bij BrainArts stemmen we samen met jou af wat voor zekering je hebt zodat je zelf niets bij hoeft te betalen. Wel moet altijd eerst het eigen risico opgemaakt worden voordat een verzekeraar de behandeling van een psycholoog vergoed. 

Dit artikel beantwoordt tevens de volgende vragen: Wat als je een psycholoog niet kan betalen? Kan ik therapie vergoed krijgen? Vergoeding psycholoog zorgverzekering? Wat wordt vergoed door verzekering? Welke behandelingen worden niet vergoed?

Tags

Reacties plaatsen uitgezet