Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Er zijn een paar stappen die u kunt nemen om in aanmerking te komen voor psychologische hulp:

  1. Maak een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts kan u verwijzen naar een psycholoog als zij denkt dat dit nodig is voor uw mentale gezondheid.
  2. Maak een afspraak met een andere zorgverlener, zoals een klinisch psycholoog of een psychiater. Zij kunnen u ook verwijzen naar een psycholoog.
  3. Zoek zelf naar een psycholoog. In sommige gevallen kunt u direct contact opnemen met een psycholoog en een afspraak maken zonder een verwijsbrief. Dit hangt af van de praktijk van de psycholoog en van uw verzekeringsdekking.

Het is belangrijk om te onthouden dat een verwijsbrief van een zorgverlener niet altijd nodig is om hulp te krijgen van een psycholoog. Als u zich zorgen maakt over uw mentale gezondheid en u wilt hulp, neem dan contact op met een psycholoog of andere gekwalificeerde zorgverlener om te zien wat uw opties zijn.

 

Dit artikel beantwoord tevens de volgende vragen: Hoe krijg je een verwijzing voor een psycholoog? Kan je zomaar naar de psycholoog? Heb je een verwijzing van de huisarts nodig voor psycholoog?

Tags

Reacties plaatsen uitgezet