Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Als je in psychische nood bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk je huisarts of de HAP te bellen. Ben je in levensgevaar, bel dan 112. Ben  je suïcidaal bel dan 0800-0113, deze hulpdienst is 24 uur per dag bereikbaar. 

Hier zijn enkele vervolgstappen die je kunt nemen:

  1. Praat met iemand die je vertrouwt: Probeer met iemand te praten die je vertrouwt, zoals een vriend, familielid of huisarts. Zoek steun bij mensen die je helpen om te voelen wat je voelt en je een luisterend oor bieden.
  2. Zoek professioneel advies: Als je het gevoel hebt dat je hulp nodig hebt van een professional, neem dan contact op met een psycholoog of psychiater. Ze kunnen je helpen om de juiste behandeling te krijgen.
  3. Maak gebruik van crisisdiensten: Als je in acute nood bent, zoek dan naar crisisdiensten in je omgeving. Dit kunnen lokale telefonische hulplijnen zijn of crisiscentra waar je terechtkunt voor hulp.
  4. Probeer te ontspannen: Probeer te ontspannen door bijvoorbeeld te mediteren, te wandelen of een warm bad te nemen. Zoek naar activiteiten die je helpen om te ontspannen en te kalmeren.
  5. Zorg voor jezelf: Probeer gezonde gewoonten te behouden, zoals voldoende slapen, eten en bewegen. Dit kan helpen om je mentale gezondheid te verbeteren.

 

Dit artikel beantwoordt ook de volgende vragen: Kan ik zelf de crisisdienst bellen? Wat te doen bij een crisis?

Tags

Reacties plaatsen uitgezet