Het financiële aspect

Hieronder vindt je een zo volledig mogelijk overzicht van alle zaken omtrent vergoedingen, verzekeraars en opties om een zelf betalende client te worden. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.


Niet gecontracteerde zorg

Wij werken niet met contracten met zorgverzekeraars. Dit houdt in dat je een behandelsessie zelf moet declareren bij je zorgverzekeraar. Uiteraard krijg je van ons na elke sessie een factuur die je indient bij je zorgverzekeraar.

Vergoedingen

De vergoeding bij een restitutiepolis is 100%, bij een naturapolis is de vergoeding vaak tussen de 70 en 90 procent per sessie, dit is afhankelijk van de polis en zorgverzekeraar.  

Een volledig overzicht van de vergoedingen is te vinden op www.contractvrijepsycholoog.nl. Sommige zorgverzekeraars gebruiken hun eigen ´marktconforme´ tarieven, die een paar procent lager liggen dan het NZA tarief. Bij een restitutiepolis wordt het volledige Nza tarief vergoed, en is er volledige vrijheid in het kiezen van een zorgverlener. Wij raden aan om hier naar over te stappen, wanneer mogelijk.

Eigen risico

Mocht je eigen risico nog niet volledig gebruikt zijn dan wordt dit eerst door de verzekeraar aangesproken voor er een vergoeding plaatsvindt. Dit geldt voor alle polissen. En zowel voor gecontracteerde zorg, als niet gecontracteerde zorg.

Verwijzing

Onze zorg wordt alleen vergoed als er een verwijzing is van een arts, deze kan direct aan ons doorverwijzen via ZorgDomein. We raden aan dit tijdig te regelen. 

Tarieven

Onze tarieven zijn op basis van het zorgprestatiemodel van de NZA ( https://zorgprestatiemodel.nza.nl/)

Zorg zonder vergoeding

Een aantal behandelingen worden niet vergoed door zorgverzekeraars, deze worden ook wel overige zorgproducten genoemd. Wij behandelen deze wel in onze praktijk, maar we hanteren hier het uurtarief voor zelf betalende cliënten, namelijk 100 euro per 45 minuten.

Wegblijftarief

Wordt een afspraak niet 24 uur van te voren afgezegd dan brengen wij een wegblijf tarief in rekening van 50 euro. Dit bedrag is niet te declareren bij een zorgverzekeraar. 
 

Tarieven algemeen

Het te hanteren bedrag van de zorgprestatie hangt af van het beroep, type consult en duur van deze prestatie; 

  • Wij voeren enkel monodisciplinaire behandelingen uit. 
  • De standaard duur van een behandeling is 45 minuten. In overleg en afhankelijk van de behandeling kan hiervan worden afgeweken

Wij bieden behandelingen die vergoed worden vanuit de basisverzekering, evenals behandelingen voor mensen die zelf willen betalen. Dit laatste heeft als voordeel dat de invulling van uw zorgvraag geheel vrij is, er geen beperking is qua het aantal behandelsessies en je dus meer vrijheid heeft om zelf te bepalen hoeveel zorg je nodig hebt. Tevens is er bij zelf betaling sprake van volledige privacy en zal er op geen enkele wijze informatie over u met derden worden gedeeld. 

Wanneer behandeling vergoed wordt vanuit de basisverzekering zijn wij wettelijk verplicht om de Honos vragenlijst, van de NZA, af te nemen. Deze resultaten moeten wij pseudo geanonimiseerd delen met de NZA, dit ten behoeve van onderzoeksdoeleinden (lees hier voor meer informatie). 

Zelfbetalende Cliënten 

Het standaard tarief per consult voor zelf betalende cliënten gelden de volgende tarieven: €125,- voor het intakegesprek (incl. het behandelplan, huiswerkmap en gebruik app) en €100,00 voor een behandelsessie. 

Algemene Voorwaarden

Klik hier om onze Algemene Voorwaarden in te zien en te downloaden.


We vinden het leuk als je contact met ons opneemt!

Misschien wil je advies, of kunnen wij je ergens mee helpen. Zoek je nog wat extra uitleg. Of heb je een andere vraag voor ons. Wij staan voor je klaar, en helpen je graag.