Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een vorm van psychotherapie die gericht is op het veranderen van ongewenste gedachten en gedrag. Deze vorm van therapie is gebaseerd op de gedachte dat onze gedachten en gevoelens ons gedrag beïnvloeden en dat we door het aanpassen van onze gedachten en gedrag, ook onze emoties kunnen beïnvloeden.

Tijdens cognitieve gedragstherapie werken de therapeut en de cliënt samen om de ongewenste gedachten en gedrag te identificeren en te veranderen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanleren van nieuwe copingstrategieën, het aanpassen van overtuigingen die niet realistisch zijn of het leren omgaan met emoties op een gezonde manier.

Cognitieve gedragstherapie wordt vaak gebruikt bij het behandelen van stemmingsstoornissen, angststoornissen, eetstoornissen en andere mentale gezondheidsproblemen. Het kan ook worden gebruikt om mensen te helpen omgaan met stressvolle situaties en om hun algehele emotionele welzijn te verbeteren.

Dit artikel biedt tevens antwoord op de volgende vragen: Wat is CGT, waarom CGT? wat is Cognitieve Gedragstherapie?

Heb je zelf belangstelling in een behandeling met CGT? Neem dan vrijblijvend contact met op met BrainArts, wij staan voor je klaar. 

Tags

Reacties plaatsen uitgezet