Welkom bij onze blogs over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Er zijn verschillende manieren om tot innerlijke rust te komen. Hier zijn enkele tips die je kunt proberen:

  1. Meditatie: Probeer regelmatig te mediteren, dit kan helpen om je geest te kalmeren en je innerlijke rust te verhogen.
  2. Ademhalingsoefeningen: Probeer bewust te ademen, bijvoorbeeld door middel van yogic of diaphragmatic breathing, dit kan helpen om je geest te kalmeren en je innerlijke rust te verhogen.
  3. Lichaamsbeweging: Probeer regelmatig lichaamsbeweging te doen, zoals wandelen, yoga of tai chi, dit kan helpen om je geest te kalmeren en je innerlijke rust te verhogen.
  4. Ontspanning: Probeer tijd te nemen om te ontspannen, bijvoorbeeld door middel van een warm bad, lezen of luisteren naar rustgevende muziek.
  5. Gezonde levensstijl: Probeer een gezonde levensstijl te behouden, zoals voldoende slaap, gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging.
  6. Verander je omgeving: Probeer je omgeving te veranderen, of het nu gaat om je huis of je sociale kring, dit kan je perspectief veranderen en nieuwe energie geven.
  7. Zoek hulp: Praat met iemand die je vertrouwt, zoals een vriend, familielid of therapeut. Zij kunnen je helpen om de oorzaak van je gebrek aan innerlijke rust te achterhalen en een oplossing te vinden.
  8. Verander je mindset: Probeer positief te denken en jezelf te overtuigen dat je het kunt.
  9. Gebruik affirmaties: herhaal positieve zinnen voor jezelf, dit kan helpen om je zelfvertrouwen te verhogen en je motivatie te vergroten.
  10. Doe iets wat je graag doet: Probeer tijd vrij te maken voor activiteiten die je graag doet, dit kan helpen om je geest te kalmeren en je innerlijke rust te verhogen.

Houd in gedachten dat het vinden van innerlijke rust soms tijd kan kosten en dat het proces van het verhogen van innerlijke rust soms een aantal stappen kan vergen. Het is belangrijk om vol te houden en de juiste hulp te zoeken wanneer nodig.

BrainArts psycholoog denkt graag met je mee en wij hebben veel ervaring om mensen hun rust en plezier terug te geven. Ook bieden wij het Safe and Sound protocol aan, een therapie die ervoor kan zorgen dat je jezelf weer fijn en veilig in je lichaam voelt. Neem geRUST vrijblijvend contact met ons op als je hier meer over wil weten. 

Dit artikel beantwoordt tevens de volgende vragen:

Waar kan ik heen om tot rust te komen? Hoe kan je mentaal tot rust komen? Hoe krijg je rust in je hoofd? Wat zorgt voor rust?

Tags

Reacties plaatsen uitgezet